Bőrtípusok és ápolásuk

Tippek, tanácsok!

Pattanásos

Jellemzői: hajlam a pörsenésekre és a pattanásokra. Okai: nem megfelelő táplálkozás, hormonális hatás, emésztési zavarok, öröklődés, stressz.
Táplálkozás: ne együnk túl fűszeres, zsíros ételeket és ecetet. Igyunk vértisztító gyógyteákat.
Kozmetika: profikra kell bízni a bőr szakszerű puhítását és tisztítását.

Amit magunk is megtehetünk: ne nyomkodjuk magunk a pattanásainkat, mert azok még nagyobbak lehetnek. Naponta használjunk tisztítózselét, tonikot és pörsenéses bőr elleni krémet.

Vízszegény

Jellemzői: tisztálkodás után a bőr feszül. Okai: öröklődés, túl kevés folyadékfogyasztás, közönséges szappan használata, nem elégséges ápolás.
Táplálkozás: naponta igyunk meg legalább két liter folyadékot: teát cukor nélkül, ásványvizet, hígított gyümölcsleveket.
Kozmetika: profikra kell bízni a gyakori intenzív masszírozást, speciális, magas víztartalmú hatóanyagokkal.

Amit magunk is megtehetünk: használjunk hidratáló krémeket, intenzív kezelés esetén pedig ampullakúrát.

Száraz

Jellemzői: feszül, sápadtnak hat, ugyanakkor ráncos. Okai: maga a kor, túlzott napozás, ventillációs légfűtés, hormonális adottság.
Táplálkozás: vitaminokban és ásványi sókban dús étrend. Együnk sok zöldséget, salátát és gyümölcsöt. A nátriumszegény ásványvíz előnyös.
Kozmetika: profikra kell bízni a hatásos thermomaszk használatát. A kozmetikus először tápláló hatóanyagokat tesz a bőrre, majd ezt követően helyezi az arcra a maszkot.

Amit magunk is megtehetünk: használjuk otthon is rendszeresen speciális, a kozmetikus által ajánlott krémeket.

Zsíros

Jellemzői: mindenekelőtt a homlok, az orr és az áll fénylik. Hajlamos a pörsenésekre. Okai hormonális eredetűek: az izzadságmirigyek hibás funkcióira és a helytelen táplálkozásra vezethetők vissza.
Táplálkozás: kerüljük a zsíros ételeket. Együnk kevés húst. Helyette inkább zöldséget, salátát és gyümölcsöt fogyasszunk!
Kozmetika: profikra kell bízni az intenzív tisztítást. A bőrradír és a frimator alkalmazása a bőrt rugalmassá teszi, és a fellazult hámréteget eltávolítja.

Amit magunk is megtehetünk: mosakodáshoz tisztítózselét, azután alkoholos tonikot használjunk, mert ez eltünteti a fényességet és szűkíti a pórusokat.

Forrás: fittseg.hu